Judo historia

Judo är en olympisk gren med lång tradition från Japan. Judo utvecklades av den gamla jujutsumästaren Jigoro Kano i slutet av 1800-talet. Kano som var mästare inom flera jujutsustilar och han tog bort många tekniker och utvecklade judon till att bli en modern motions- och tävlingsidrott.

Judo kallas för den mjuka vägen eller den följsamma vägen beroende på översättning. Kanos grundtanke var att möjliggöra för alla att kunna träna judo både på motionsnivå såväl som på tävlingsnivå samt lära ut grunderna i japansk kultur.

Vid mitten av 1900-talet kom judon till Europa och de första klubbarna i Sverige växte fram på 1950-talet. Svenska judoförbundet bildades 1959 och år 1961 invaldes förbundet i Riksidrottsförbundet, RF.

I Sverige finns ca 14000 utövare i drygt 160 klubbar.

Judo är en fantastisk form av rörelseglädje och vuxna men framförallt barn uppskattar judo för sin allsidighet, lekfullhet, disciplin att kunna vara tyst på träningen och sist men inte minst att ha roligt tillsammans på mattan. Träning skall vara roligt och ge positiv stämning i såväl kropp som själ.Välkomna till Stockholms judo dojo- Klubben där mästare föds och utvecklas oavsett om du vill tävla eller ha rolig träning på din fritid är du alltid välkommen